Stäng

Innehåll

Merkonom

Grundexamen i affärsverksamhet

Som utexaminerad merkonom har du möjligheter att jobba med intressanta och utmanande arbetsuppgifter i olika branscher. En merkonom kan vara företagare, marknadsförare, försäljare, bokförare, banktjänsteman eller kontorsarbetare.

Utbildningsort

Helsingfors

Följande studiestart

Ta kontakt!

Kontakt

Teamledare
Peter Waltonen
041 7302 420
[email protected]

I korthet MÅLGRUPP Studera som vuxen Studiestart

I korthet

En merkonom behärskar personligt försäljningsarbete samt kundbetjäning. Ett proffs kan på ett lönsamt sätt sälja produkter och tjänster som motsvarar kundernas behov i olika slags affärer. Hen kan lyssna, fråga och diskutera samt förhålla sig positiv till olika slags kunder. Till arbetsuppgifterna hör bl.a. att betjäna kunderna och ta emot betalning, att ställa fram och att ha omsorg om betjäningslokalens visuella försäljning. De utexaminerade har också kunskaper i ekonomiförvaltning och kontorsservice.

Vi erbjuder också merkonomexamen som heltidsstudier för studenter eller personer med en annan yrkesexamen. Utbildningen tar i detta fall ca. två år.

 

Sportflex – för dig som idrottar på elitnivå, har en andra stadiets utbildning och vill bli merkonom

Sportflex är ett samarbete mellan huvudstadsregionens idrottsakademi Urhea och huvudstadsregionens idrottsläroanstalter inom yrkesutbildningen: Prakticum, Perho, Stadin ammattiopisto och Omnia.

Prakticum erbjuder dig som idrottar på elitnivå och redan har en andra stadiets utbildning (studentexamen eller grundläggande yrkesexamen) att studera till merkonom på ett sätt som passar en idrottares vardag. Genom skräddarsydda lösningar och distansstudier har du möjligheten att kombinera studier med din idrottskarriär. Genom Sportflex får du Urheas förmåner, tillgång till träningstider och kan bland annat söka bostad från Urhea-kodit på nybyggda Urhea campus. Urhea Campus ligger cirka en kilometer från Prakticums enhet i Arabiastranden.

 

Om du behöver uppdatera eller komplettera ditt kunnande i endast en del av en examen, kontakta oss. Vi kan flexibelt erbjuda enskilda examensdelar för t.ex. läroavtalsstuderande.

Målgrupp

Är du intresserad av företagsvärlden och vill lära dig om försäljning samt inköp av produkter och tjänster? Har du ambitioner att sköta din personliga ekonomi eller ett företags ekonomi på bästa sätt? Är du målmedveten, flitig, pålitlig, samarbetsvillig och artig? Då kommer merkonomyrket att passa dig.

Studera som vuxen

Alla utbildningar vid Prakticum lämpar sig lika bra för unga som för vuxna. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.

Studiestart

Under år 2023 erbjuder vi följande studiestarter:

  • 12.1.2023
    Flerform studier, närundervisning två dagar i veckan.
  • 5.6.2023
    Läroavtal och utbildningsavtal över sommaren. Närstudier på heltid eller flerform börjar i augusti.
  • 8.8.2023
    Närstudier på heltid.

Kom ihåg att i din ansökan anmäla till vilken studiestart du söker!

Vill du påbörja studierna en annan tid? Ta kontakt så bygger vi upp en personlig plan just för dig! (kontaktuppgifter finns högst upp på denna sida)

 

Stöd Ukraina!