Stäng

Innehåll

Branscher

Välj yrke enligt intresseområde

Åtta branscher och över 20 olika utbildningar – vad är just din grej?

Utbildningar vid Prakticum passar såväl unga som vuxna. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet & utbildning och det görs upp en individuell studiestig baserad på ditt kunnande vilket kan betyda en kortare studietid.

Om du behöver uppdatera eller komplettera ditt kunnande i endast en del av en examen, kontakta oss. Vi kan flexibelt erbjuda enskilda examensdelar för t.ex. läroavtalsstuderande.

Varför en yrkesutbildning?

En yrkesutbildning ger dig goda förutsättningar att lyckas, både i arbetslivet eller med fortsatta studier.

Teori+praktik i balans

Inom yrkesutbildningen kombinerar du smidigt teori och praktik i olika lärmiljöer enligt eget behov.

Kontinuerlig ansökan

Via kontinuerlig ansökan kan du ansöka till just det som intresserar dig mest, när som helst.

Läs mer

Branscher

Affärsverksamhet

Företagsvärlden och samhället är i ständig förändring vilket gör att även behovet av kunniga proffs inom branschen växer. Marknadsföringstrender, värderingar, hållbar utveckling och synen på konsumtion gör att personer som jobbar med affärsverksamhet bör ligga steget före.

Läs mer

Hår och skönhet

En växande och kreativ bransch som omfattar flera kunskapsområden.

Läs mer

Informations- och kommunikationsteknik

Bli en expert i en växande bransch där möjligheterna till jobb är mycket goda. Kunniga personer inom informations- och kommunikationsteknik behövs i dag inom alla branscher.

Läs mer
media utbildning och examinering i Helsingfors

Media och konst

Skaffa grundfärdigheter och kunskap inom olika delområden på mediebranschen för att bli en mångsysslare inom med många ben att stå på i framtiden

Läs mer

Pedagogisk verksamhet

Barn behöver både stöd av föräldrar och professionella vuxna för att lära sig, utvecklas och få en trygg barndom och ungdomstid. Proffs inom pedagogisk verksamhet främjar barn och ungas välbefinnande och har en stor roll under deras uppväxt.

Läs mer

Restaurang och catering

Restaurangbranschen är internationell med möjligheter överallt i världen. Inom restaurang- och cateringbranschen flödar passionen för mat, råvaror, drycker, smaker och upplevelser. God kundbetjäning och god sakkunskap uppskattas högt inom branschen

Läs mer

Social- och hälsovård

Brinner du för att hjälpa andra? Inom social- och hälsovårds branschen finns det ett mångsidigt urval av arbetsplatser och uppgifter. Sysselsättningsgraden inom branschen är hög så du kan så gott som garanterat räkna med anställning efter studierna.

Läs mer

Tekniska branscher

Arbetsmöjligheterna är många inom de tekniska branscherna. Branschen erbjuder många alternativ för den yrkeskunniga. På Prakticum utbildar vi automationsmontörer, elmontörer, fordonsmekaniker, husbyggare, kombinationsfordonsförare och verkstadsmekaniker.

Läs mer

Har du frågor?

Våra karriärvägledare hjälper dig gärna vidare

Emilia Alfthan
Helsingfors
041 7324 074
[email protected]

Lotta Sjöholm
Helsingfors
0400 247 272
[email protected]

Kristina Högström
Borgå
041 7302 543
[email protected]