Stäng

Innehåll

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss? Lediga arbetsplatser hittar du här!

Prakticum har ca 140 anställda och 1200 studerande. Personalen består av både lärare och personal som jobbar med exempelvis karriärvägledning, studieärenden, handledning, i skolköket samt med administrativa ärenden och IT.

På Prakticum kan du tillsammans med dina kunniga kolleger göra skillnad. Din insats bidrar till att det utexamineras kunniga och yrkesstolta personer som upprätthåller den svenskspråkiga servicen i samhället. Prakticum är i en tillväxtfas som ger dig möjlighet att enligt intresse och kunnande delta i olika utvecklingsprojekt och samarbetsforum båda i nationella och internationella sammanhang. Innovation, samarbete med arbetslivet och välmående bland både personal och studerande är något som vi värdesätter och arbetar för.


SOCIALHANDLEDARE (Helsingfors & Borgå)

Som socialhandledare fungerar du som medlem i teamet för Stödtjänster för studerande. Till uppgiften hör helhetsansvar över frånvaroarbete på skolan, ansvar för verksamheten med studerandekår och tutorer, evenemang, förebyggande studerandevård och klassinsatser.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att jobba med ungdomar. Kännedom om yrkesutbildningen är en merit. Lämplig examen för uppgiften är socionom eller motsvarande utbildning. Kunskaper i svenska och finska, gärna även engelska

Sista ansökningsdag 4.6.2023. Uppdraget ska tillträdas 1.8.2023. Anställningen är deltid, 80%. Vi inleder kandidatintervjuerna redan under ansökningstiden, och tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat.

UPPSÖKANDE UNGDOMSARBETARE (Sveps, Helsingfors)

Ungdomsverkstaden Sveps lediganslår ett vikariat inom uppsökande ungdomsarbete för tiden 1.8.2023 – 31.7.2024 med eventuell möjlighet till förlängning.

Som anställd inom det uppsökande ungdomsarbetet är dina arbetsuppgifter att handleda och stöda unga som saknar arbete eller studieplats och hjälpa dessa finna de tjänster som de är i behov av. Du arbetar utgående från den ungas behov och förutsättningar samt förbereder den unga att ta emot rätt sorts stöd. Arbetet är självständigt i dialog med den unga, med ett nära samarbete med uppsökande teamet samt med Sveps övriga personal. En väsentlig del av arbetet är nätverksarbete och samarbete med olika instanser.

Sista ansökningsdag 7.6.2023. Uppdraget ska tillträdas 1.8.2023. Vi inleder kandidatintervjuerna redan under ansökningstiden, och tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat.

PROJEKTADMINISTRATÖR (Helsingfors)

Vi letar efter en projektadministratör för att administrera Prakticums projektportfölj. Till dina arbetsuppgifter hör att skriva projektansökningar och redovisa projekt, följa upp att projekt går enligt budget och verksamhetsplan och stödja projektansvariga att lyckas med sina projekt. Du fungerar även själv som projektansvarig för projekt.

Arbetet passar dig som har lång erfarenhet av utvecklingsarbete och administration av projekt. Du är en god kommunikatör och förmedlar information tydligt och enkelt, såväl muntligt som skriftligt. Du har ett genuint intresse för att engagera människor och kan genomföra förändringar via projekt.

Ansökan med löneanspråk bör lämnas in senast 11.6.2023. Vi inleder kandidatintervjuerna redan under ansökningstiden, och tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat.

LÄRARE INOM EL- OCH AUTOMATIONSBRANSCHEN (inriktning elteknik, Helsingfors)

Som lärare inom el- och automationsbranschen arbetar du huvudsakligen med ungdomar i åldern 16-19 år. Vi önskar att du har tillräcklig arbetserfarenhet inom branschen och tidigare erfarenhet av undervisning och handledning.

Du behöver ha ett genuint intresse för att utveckla samarbetet med arbetslivet och om du dessutom är ansvarstagande och flexibel så har du alla förutsättningar för att lyckas och trivas med lärarjobbet hos oss.

Sista ansökningsdag 18.6.2023. Uppdraget ska tillträdas 1.8.2023. Vi inleder kandidatintervjuerna redan under ansökningstiden, och tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat.


Kontakt

Vid eventuella frågor gällande jobb vid Prakticum kan du kontakta vår HR-ledare Helen Grönqvist-Lönnroos som ger dig mer information. Du kan nå henne även på numret 041 730 2421.