Stäng

Innehåll

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss? Lediga arbetsplatser hittar du här!

Kontakt

Prakticum har ca 140 anställda och 1200 studerande. Personalen består av både lärare och personal som jobbar med exempelvis karriärvägledning, studieärenden, handledning, i skolköket samt med administrativa ärenden och IT.

Vid eventuella frågor gällande jobb vid Prakticum kan du kontakta vår HR-ledare Helen Grönqvist-Lönnroos som ger dig mer information. Du kan nå henne även på numret 041 730 2421

Lärare i matematik och naturvetenskap

Vi anställer en lärare i matematik och naturvetenskaper från och med 1.8.2024 till vår enhet i Helsingfors. Som lärare i matematik, fysik och kemi arbetar du huvudsakligen med ungdomar i åldern 16-19 år och därmed värdesätter vi en förmåga att möta studerande utifrån deras kunskaper och behov.

Tidigare erfarenhet av undervisningsarbete är en fördel och god samarbetsförmåga och flexibilitet är egenskaper som vi ser som en förutsättning för att lyckas och trivas med lärarjobbet. Välmående bland både personal och studerande är något som vi på Prakticum lägger vikt vid och arbetar för.

Lärare inom det sociala och pedagogiska området

Vi anställer en lärare inom det sociala och pedagogiska området från och mes 1.8.2024. Din huvudsakliga placeringsort är Helsingfors men undervisningen kan även vara placerad i Prakticums enhet i Borgå.

De områden du främst utbildar i finns inom barn- och ungdomssektorn – småbarnspedagogik, hemvård för barnfamiljer, skola, barn och unga med funktionsvariation. Vi förutsätter ett genuint intresse att undervisa en mångfald av studerande och för att lyckas med uppgiften behöver du vara ansvarstagande, strukturerad men framför allt flexibel. Ditt arbete är i första hand med vuxna studerande.

Uppsökande ungdomsarbete vid Sveps

Sveps anställer en person inom uppsökande ungdomsarbete från och med 15.8.2024. Som anställd inom det uppsökande ungdomsarbetet är dina arbetsuppgifter att handleda och stöda unga som saknar arbete eller studieplats.

Du arbetar utgående från den ungas behov och förutsättningar, stöder de unga i bl.a. vardags- och livshanteringsfrågor, hjälpa dessa finna de tjänster som de är i behov av samt förbereder den unga att ta emot rätt sorts stöd. Arbetet är självständigt i dialog med den unga, med ett nära samarbete med uppsökande teamet samt med Sveps övriga personal. En väsentlig del av arbetet är nätverksarbete och samarbete med olika instanser.