Stäng

Innehåll

Digital marknadsföring för sociala medier

Examensdel inom Yrkesexamen inom affärsverksmahet

ANSÖK HÄR

Hur ökar du din räckvidd och lockar fler följare till din SOME kanal?

I korthet

Vill du öka synligheten för ditt Instagram-konto och få fler kunder? Siktar du på organisk tillväxt men känner dig osäker på hur du når din målgrupp? Vill du lära dig mer om hur du engagerar dina följare, bygger ett varumärke och vilka redskap du kan använda för att skapa innehåll?

Efter avlagd examensdel har du ett baskunnande i att sköta marknadskommunikation på sociala medier. Du känner till de vanligaste trenderna inom samhället och marknadskommunikation. Du är bekant med de vanligaste SOME kanalerna samt hur man förbereder, genomför och analyserar en kampanj för sociala medier.

Utbildningen består av examensdelen ”Uppdrag som gäller marknadskommunikation (60kp)” som utgör en tredjedel av vår Visualist utbildning. Du kan gå endast denna del eller välja att fortsätta med de två andra examensdelarna för att få en hel yrkesexamen.

> Läs mer om Visualist här

 

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till den som vill lära sig att skapa effektiva marknadsföringskampanjer på sociala medier. Det krävs inte förhandskunskaper för att delta i utbildningen. Är du företagare eller anställd kan läroavtal vara ett bra alternativ.

Ifall du har annat modersmål än svenska kallas du till ett språkprov.

Utbildningen består av

Marknadskommunikation
Trender i samhället
Sociala medier
Målgrupper
SOME strategi
Fotografering
Videoproduktion
Grafisk design
Lagstiftning och upphovsrätt

 

Du får en bred kompetens i visuell marknadskommunikation: du lär dig att skapa innehåll som är optimerat för sociala medier i form av foto, video och grafik med branschspecifika verktyg såsom stillbildskameror, smart telefon samt delar av ADOBE programpaketet.

Du bekantar dig även med lagstiftningen samt upphovsrätten inom området och lär dig att definiera målgrupper och hur algoritmer inom SOME fungerar. Vi jobbar främst med Instagram, Facebook och Youtube men du bekantar dig även med LinkedIn, Pinterest och Tiktok.

Examensgrunder
Läs mer om examensgrunderna på E-grunder här.

Undervisningsform

Närstudier en kväll i veckan, distansstudier och lärande i arbetslivet enligt din personliga studieplan. Egen dator är en förutsättning för studierna.

Under studietiden jobbar du med en egen kampanj som du bygger upp, genomför och analyserar. Det ingår både närstudier och nätstudier med tillgång till en stor mängd läromaterial online. Utbildningen avslutas med ett yrkesprov där du påvisar ditt kunnande i arbetsuppgifter på en arbetsplats. Efter ett med godkänt vitsord bedömt yrkesprov erhåller du ett betyg över avlagd examensdel.

Utbildningen avgiftsfri men kostnader för eget material kan uppstå.

Ansökan

Detta är en examensdel ur en yrkesexamen, den lämpar sig för dig som har en tidigare examen från andra eller tredje stadiet eller jobbar inom branschen och vill fördjupa ditt kunnande.

Studiestart

Följande studiestart:

  • 16.1.2024

 

 

 

Tillbaka upp