Stäng

Innehåll

Bokslut och beskattning

Examensdel inom Yrkesexamen i affärsverksamhet

ANSÖK HÄR

Utbildningen ger dig kunnande i att självständigt göra bokslut, beräkna beskattning och analysera bokföringens nyckeltal.

I korthet

Examensdelen bokslut och beskattning lämpar sig för dig som har en tidigare examen inom den merkantila branschen eller arbetar med bokföring. Utbildningen ger dig kunnande i att självständigt göra bokslut, beräkna beskattning och analysera bokföringens nyckeltal. Du känner lagstiftning om bokföring och beskattning och kan självständigt göra upp bokslut med tillhörande handlingar, samt publicera bokslutet och arkivera bokslutshandlingar. Du kan beräkna beskattningsbara inkomster, skatter och vinstutdelning, samt göra skattedeklaration. Du kan analysera bokslutets nyckeltal, beräkna den egna organisationens eller en kunds nyckeltal för soliditet, lönsamhet och betalningsberedskap. Du kan tolka nyckeltal i ett bokslut för att få stöd vid beslutsfattande.

Utbildningen är kompetensbaserad och kundcentrerad, dvs.du har en personlig studieplan som motsvarar dina behov och resurser. Ditt tidigare kunnande tas i beaktande och kan inverka på studietiden. Vanligen är studietiden 5-6 månader.

Målgrupp

Utbildningen kräver en tidigare examen från andra stadiet eller arbetserfarenhet inom branschen. Om du har annat modersmål än svenska kallas du till ett språkprov.

Utbildningen består av

Utbildningen består av examensdelen Bokslut och beskattning 60 kompetenspoäng ur Yrkesexamen i affärsverksamhet.
Läs mer om examensdelen här.

Undervisningsform

Närstudier en kväll per vecka, självstudier, online handledning och lärande i arbetslivet. Du behöver ha en arbetsplats inom branschen. Det går att kombinera studierna med flera arbetsplatser

Studiestart

Lägg in en ansökning eller ta kontakt så bygger vi upp en personlig plan just för dig.

 

Tillbaka upp