Stäng

Innehåll

Profileringar

Prakticums profileringar är för dig som utöver din grundexamen vill profilera dig enligt dina egna behov och ambitioner

Prakticums profileringar är för dig som utöver din grundexamen vill profilera dig enligt dina egna behov och ambitioner. Utöver de profileringar som listas här kan du även profilera dig inom ditt kommande yrke genom att välja examensdelar som ger dig ett spetskunnande inom din egen bransch. Exempelvis kan du i slutskedet av kosmetologutbildningen välja att avlägga en Cidesco-examen som ger dig prestige inom branschen, och även gör dig attraktiv på den internationella arbetsmarknaden.

Även Prakticums kockutbildning har en lång erfarenhet av att tävla inom sin gren på SM-nivå och bland annat vara bland finalisterna i den största tävlingen inom yrkesutbildningen: Taitaja Mästare-tävlingarna. Mer om yrkesspecifika profileringar finns på de enskilda utbildningssidorna.

Idrottsprofilering

Idrottsprofilering är för dig som idrottar på FM-nivå eller högre nivå och behöver ett flexibelt schema för att kunna studera till ett yrke medan du även satsar på din idrottskarriär.

LÄS MER

Gymnasiestudier

Som studerande vid Prakticum har du inom ramen för dina yrkesstudier möjlighet att läsa ett urval gymnasiekurser som förbereder för studentexamen. Du kan alltså ta studentexamen i samband med dina yrkesstudier.

LÄS MER

Smidiga övergångar

Inom smidiga övergångar utför du examensdelen “Med sikte på högskolestudier”, som fördjupar ditt kunnande inom modersmål, matematik och engelska. Ämnen som du behöver behärska för att klara av studierna på en yrkeshögskola.

LÄS MER

Prakticum international

Som studerande vid Prakticum kan du få internationella erfarenheter, både genom att åka utomlands men också här hemma. Du kan välja att utföra din inlärning på arbetsplatsen utomlands eller delta i något av våra flera internationella projekt.

LÄS MER

Har du frågor?

Våra karriärvägledare hjälper dig gärna vidare.

Emilia Alfthan
Helsingfors
041 7324 074
[email protected]

Lotta Sjöholm
Helsingfors
0400 247 272
[email protected]

Kristina Högström
Borgå
041 7302 543
[email protected]