Stäng

Innehåll

Om Prakticum

Tillsammans skapar vi framtiden

På Prakticum utbildar vi både unga och vuxna. Som studerande kan du kombinera dina yrkesstudier med dina personliga mål och intressen. Inom alla våra yrkesutbildningar har du ett nära samarbete med arbetslivet. Du kan göra kombistudier eller förbereda dig för högskolestudier. Från och med 2018 har vi även fått statens specialuppdrag att erbjuda yrkesutbildning för toppidrottare.

Hej!

Prakticum är ett yrkesinstitut som följer med sin tid. Vi provar på nya vägar för att nå ut till kommande studerande. Vi finns till både för de unga som väljer väg efter grundskolan och för äldre studerande som kanske vill ha en ny examen eller fortbilda sig inom sitt eget område.

Jag har själv en lång bakgrund inom den grundläggande utbildningen och vet att många unga i åk 9 för första gången står inför faktum att de ska välja hur deras studieväg ska se ut i framtiden. Yrkesutbildningen är en bra väg för de som vill kombinera teoretisk utbildning med praktiskt arbete. Vi har en fungerande studerandevård, kan erbjuda stödtjänster, har en engagerad lärarkår och fina utrymmen.

För våra äldre studerande erbjuder vi flexibla vägar att studera; kanske just ett läroavtal är din väg? Här kan vi bygga upp en egen studiestig för just dig där vi beaktar det du tidigare har lärt dig.

Jag önskar just dig välkommen till Prakticum!

Laila Andersson
Rektor/ VD

Organisationen

Vem är vi och vad gör vi?

LÄS MER

Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss? Lediga arbetsplatser hittar du här!

LÄS MER

Projekt

Prakticum driver och deltar aktivt i utvecklingsarbete via nationella och internationella projekt. Målet med projektverksamheten är att utveckla pedagogiken, Prakticums organisation, samarbete med arbetslivet och öka studiernas internationella inriktning med fokus på Norden.

LÄS MER

Material för elevhandledare

Allt det senaste materialet angående Prakticum och externa länkar om yrkesutbildning.

Läs mer

Prakticums studerandevårdsplan

Läs vår uppdaterade studerandevårdsplan. Planen är utarbetad för att beskriva genomförande, utvärdering och utveckling av studerandevården vid Prakticum. Planen är till för såväl studerande, personal som vårdnadshavare. I planen kan du läsa om vårt förfaringssätt inom stödtjänster för studerande och den individuella studerandevården.

LÄS PLANEN

Granska vår disciplinplan

Bekanta dig med vår plan för användning av disciplinära åtgärder och förfaringssätt.

Läs mer

Frånvaroplan

Vi kallar det ”frånvarotrappa”

Läs mer