Stäng

Innehåll

Uppdrag som gäller marknadskommunikation

Examensdel inom Yrkesexamen inom affärsverksmahet

Hur ökar du din räckvidd och lockar fler följare till din SOME kanal?

Utbildningsort

Helsingfors
Online

Följande studiestart

16.1.2023

Sista ansökningsdag

09.01.2023

Kontakt

Lärare
Pia Kanji
041 7302 548
[email protected]

Examensdel bild: Uppdrag som gäller marknadskommunikation
I korthet MÅLGRUPP Studera som vuxen Utbildningen består av DELTAGARAVGIFT & DELTAGARANTAL Undervisningsform Ansökan Studiestart

I korthet

Vill du öka synligheten för ditt instagram konto? Vill du få mer kunder? Siktar du på organisk tillväxt? Osäker på hur och var du når din målgrupp? Vilken plattform borde du satsa på? Hur engagerar du dina följare? Vill du ha koll på vilka redskap du kan använda för att underlätta publicering? Hur bygger du ett bra bränd? Vilka trender behöver du ha koll på just nu? Vad är algoritmer och hur fungerar de?

Efter avlagd examensdel har du ett baskunnande i att sköta marknadskommunikation på sociala medier. Du känner till de vanligaste trenderna inom samhället och marknadskommunikation. Du är bekant med de vanligaste SOME kanalerna samt hur man förbereder, genomför och analyserar en kampanj för sociala medier. Studierna beräknas ta ca. 4 månader.

Utbildningen består av examensdelen ”Uppdrag som gäller marknadskommunikation (60kp)” som utgör en tredjedel av vår Visualist utbildning. Du kan gå endast denna del eller välja att fortsätta med de två andra examensdelarna för att få en hel yrkesexamen.

> Läs mer om Visualist här

 

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till den som vill lära sig att skapa effektiva marknadsföringskampanjer på sociala medier. Det krävs inte förhandskunskaper för att delta i utbildningen. Är du företagare eller anställd kan läroavtal vara ett bra alternativ.

Studera som vuxen

Utbildningar vid Prakticum lämpar sig för både unga och vuxna. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK) med en individuell studiestig.

Utbildningen består av

Marknadskommunikation
Trender i samhället
Sociala medier
Målgrupper
SOME strategi
Fotografering
Videoproduktion
Grafisk design
Lagstiftning och upphovsrätt

 

Under utbildningen får du en överblick över vad marknadskommunikation är och trender i samhället. Du får en bred kompetens i visuell marknadskommunikation: du lär dig att skapa innehåll som är optimerat för sociala medier i form av foto, video och grafik med branschspecifika verktyg såsom stillbildskameror, smart telefon samt delar av ADOBE programpaketet.

Du bekantar dig även med lagstiftningen samt upphovsrätten inom området och lär dig definiera målgrupper och hur algoritmer inom SOME fungerar. Vi jobbar främst med Instagram, Facebook och Youtube men du bekantar dig även med LinkedIn, Pinterest och Tiktok.

Examensgrunder
Läs mer om examensgrunderna på E-grunder här.

Undervisningsform

Under studietiden jobbar du med en egen kampanj som du bygger upp, genomför och analyserar. Det ingår både närstudier och nätstudier med tillgång till en stor mängd läromaterial online. Närstudier sker varje vecka på måndag och tisdag kl. 8.30-15.00, eller enligt din personliga studieplan.

Utbildningen avslutas med ett yrkesprov där du påvisar ditt kunnande i arbetsuppgifter på en arbetsplats. Efter ett med godkänt vitsord bedömt yrkesprov erhåller du ett betyg över avlagd examensdel.

Vid studiestarten behöver du en egen dator för att kunna utföra de uppgifter som studierna kräver.

Utbildningen har en avgift på 200€. Om du vill fortsätta och ta hela Visualist yrkesexamen är kostnaden totalt 500€.

Utför du studierna på läroavtal är utbildningen avgiftsfri. Läroavtal kan vara ett bra alternativ för företagare och anställda.

Deltagaravgift

200€

(161,29€ + 24% moms.)

Ansökan

Detta är en examensdel ur en yrkesexamen, den lämpar sig för dig som har en tidigare examen från andra eller tredje stadiet eller jobbar inom branschen och vill fördjupa ditt kunnande.

Studiestart

Under läsåret 2022-2023 erbjuder vi följande studiestarter:

  • 16.1.2023
    Personlig tillämpning för nya studerande sker under tiden 13-19.1.2023.

 

 

 

Stöd Ukraina!