Stäng

Innehåll

Material för elevhandledare

Här har vi samlat allt det senaste materialet angående Prakticum som gäller GEA. Du kan fritt välja och kombinera material för att bygga ihop ett program som passar dig och dina elever bäst. I materialbanken hittar du även en del externa länkar om yrkesutbildning som du kan ha nytta av.

Materialpaket inför gemensam antagning

Materialpaketet är meningen att stöda dig om du presenterar yrkesutbildningen och yrkesinstitutet Prakticum t.ex. under lektionstid i skolan.

Ha en Prakticum-lektion tillsammans med dina elever

Vi planerat en lektion som du kan ha tillsammans med dina elever för att bekanta er med Prakticum. Helheten är planerad på följande sätt:

  1. Börja med att tillsammans se på Virtuell rundtur videon. Den tar ca. 15min och presenterar Prakticums alla enheter. OBS! Filmen har några år på nacken. Vissa yrkesbenämningar har ändrat och mediautbildningen i Helsingfors finns numera i andra utrymmen.
  2. Fortsätt med att presentera basfakta om Prakticum och utbildningarna med hjälp av en Presentation vi har lagt ihop.
  3. Avsluta med en rolig frågesport, Kahoot!, baserad på informationen i videon och presentationen. Eleverna spelar mot varandra med sina egna mobiltelefoner.

Du kan reservera ca. 15min per andel. Totalt ca. 45min.

Instruktioner för Kahoot!

1. Efter att du klickat på Kahoot! -länken ovan landar du på en sida som ser ut så här. Klicka på ”Classic”

2. Följande vy ser ut så här. Efter att alla elever har anslutit sig till spelet med sina egna mobiler klickar du på ”Start” för att köra igång frågesporten. Frågorna löper sedan på automatiskt.

Ansökan med prövning GEA 2024

Läs mer om ansökan med prövning inför gemensam ansökan

Materialbank

Sidan gemensam ansökan

Video

Presentationer

Broschyrer

Frågesport

  • Prakticum Kahoot! – En online frågesport som handlar om Prakticum. Svaren till frågorna finns i virtuell rundvandring videon och Prakticum presentationen. Eleverna använder sina egna mobiler för att delta i frågesporten.

Studieguide

Väsentlig information gällade studier på Prakticum finner du i vår studieguide.

Prakticums stödtjänster för studerande

Information om Prakticums stödtjänster för studerande – Presentation av vilka som finns i stödteamet. Exempelvis kontaktuppgifter till speciallärare och andra personer som gör övergången från grundskolan till Prakticum smidigare.

Externa länkar

Varför finns det inte…?

Något som fattas? Något speciellt som du skulle ha nytta av? Kontakta oss på [email protected]