Frisör

FRISÖR -Helsingfors

ROLIGT OCH UTVECKLANDE. Vill du göra frisyrer både till vardag och fest samt skapa nya trender? Vill du arbeta med människor och vara i farten? Du har kanske drömmar om att öppna en egen salong? Är du kreativ, har god fysik och gillar att ta hand om människor? Då är frisörutbildningen det rätta för dig! Arbetet som frisör är både roligt och utvecklande. Hårbranschen är i ständig förändring och följer trenderna i såväl skönhetsindustrin som i modevärlden. Idag har även hållbar utveckling blivit en viktig del av frisöryrket.

Kontakt

Ansök till frisör och barberare här!

Här kan du besöka frisörsalongen i Yle Huvudstadsregionens inslag från Öppet hus 22.11.2018

Fantasi och skaparglädje

Under utbildningen får du vara kreativ och arbeta med dina händer. Du lär dig bland annat att behandla hår och hårbotten, klippa, färga och permanenta hår, designa frisyrer och utföra skäggbehandling. Dessutom får du färdigheter inom stilrådgivning, försäljningsarbete, och företagsverksamhet. Du utvecklar den yrkesskicklighet som krävs för helhetsbehandlingar inom vård och styling av håret.

Utbildningen sker delvis i skolans egen salong, PracticHair. Redan i början av dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i hårsalonger utanför skolan. Slutprovet för frisörerna sker i form av en egen modeshow, Hair&Style.

Sustainable hair: våra studerande lär sig om hållbar utveckling och att använda hälsosammare produkter.

Läs mer om Sustainable hair och frisörstudierna i studerandes blogg

Ett självständigt arbete

Som frisör kan du endera jobba som anställd i frisörsalong eller som egenföretagare. Du kan också jobba inom skönhetsbranschen med rådgivnings-, försäljnings- och kundbetjäningsuppgifter. Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare t.ex. vid en yrkeshögskola.

Grundexamen inom hår och skönhetsbranschen

En yrkeskunnig frisör planerar, förverkligar och marknadsför klippning, färgning och permanentning, hårvård och vård av hårbotten, kamningar samt olika slags behandlingar av skägg. Utöver detta handleder frisören kunden i att finna en egen stil samt i att välja och använda hårvårdsprodukter.  

Sök på prakticum.fi: