Stäng

Innehåll

Kundservice och försäljning inom restaurang­branschen

Nöjda kunder i restaurangen, hur lyckas du?

I korthet

Kundservice och försäljning är en examensdel (25kp) i grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen. Studierna beräknas ta ca. 4 månader.  Efter avlagd examensdel har du ett baskunnande i att arbeta som servitör. Du känner till olika serveringssätt, produkter och lagstiftning. Du kan handskas med kunder och personal på ett vänligt sätt och fungera i din yrkesroll på ett bekvämt sätt.

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till dig som t.ex. vill sommarjobba som servitör och behöver grundläggande färdigheter för att vara trygg i ditt arbete. Det krävs inte förhandskunskaper för att delta i utbildningen dock krävs det att du har en arbetsplats där du kan förvärva en del av ditt kunnande.

Utbildningen består av

Under utbildningen lär du dig att planera och schemalägga arbetsuppgifter, grunderna inom specialkost, produktkännedom och dryckeslära, kundbetjäning och kundprocess, serveringsteknik samt alkohollagstiftning inom alkoholutskänkning. I examensdelen ingår avgiftsfritt serveringspass. Du sätter även in dig i restaurangens matsedlar och dryckeslistor.

Hygienpass

Det finns möjlighet att delta i hygienpasstest mot avgift, 70€.

Anmäl dig här

OBS! Identitetsbevis krävs vid testtillfället

 

På frågor angående utbildningen svarar
Pia Fridolfsson
+358 400 247 295
[email protected]

Undervisningsform

Du studerar på olika sätt och i olika lärmiljöer. Det ingår både närstudier och onlinestudier. Du förvärvar även en stor del av ditt kunnande i arbetsuppgifter på din arbetsplats. Utbildningen avslutas med ett yrkesprov där du påvisar ditt kunnande i arbetsuppgifter på din arbetsplats. Efter ett med godkänt vitsord bedömt yrkesprov erhåller du ett betyg över avlagd examensdel. Utbildningen är avgiftsfri.

Studiestart

Ta kontakt så bygger vi upp en personlig plan just för dig.

Tillbaka upp