Under utbildningen lär du dig att planera och schemalägga arbetsuppgifter, grunderna inom specialkost, produktkännedom och dryckeslära, kundbetjäning och kundprocess, serveringsteknik samt alkohollagstiftning inom alkoholutskänkning. I examensdelen ingår avgiftsfritt serveringspass. Du sätter även in dig i restaurangens matsedlar och dryckeslistor.
Tidtabell
(Exempel från förgående tillfälle)
- Introduktion
- Första virtuella träffen 03.05.2022 kl. 16:00-20:00 (online)
- Specialkost 04.05-15.05.2022 (nätkurs)
- Alkohollagstiftning 04.05-18.05.2022
- Distansstudier på teams 10.05.2022 kl. 16:00-20:00
- Serveringspass testtillfälle i Lovisa tisdag 17.05.2022 kl. 16:00, Degerby Gille, Smedsgränd 4, 07900 Lovisa
- Serveringspass testtillfälle i Borgå onsdag 18.05.2022 kl 16:00, Prakticum, Yrkesvägen 1, 06450 Borgå
- Grunderna i servering (närstudier)
- Lovisa, tisdag 24.5 15:00-21:00, Degerby Gille, Smedsgränd 4, 07900 Lovisa
- Borgå, måndag 30.5 15:00-21:00, Restaurang Salt, Berggatan 17, 06100 Borgå
- Dryckeslära 19.05 -23.06.2022 (nätkurs)
Hygienpass
Det finns möjlighet att delta i hygienpasstest mot avgift, 50€.
Anmäl dig här
OBS! Identitetsbevis krävs vid testtillfället
På frågor angående utbildningen svarar
Pia Fridolfsson
+358 400 247 295
fö[email protected]