Kosmetolog

KOSMETOLOG -Helsingfors

ETT FRAMTIDSYRKE. Trivs du bland olika människor och har lätt att kommunicera? Är du pålitlig, noggrann och prydlig? Vill du jobba med skönhetsvård, olika behandlingar och försäljning och skapa en karriär fylld med givande arbetsuppgifter och nöjda kunder? Då är kosmetologyrket något för dig. Skönhetsbranschen är en växande och kreativ bransch som omfattar flera kunskapsområden och arbetsmöjligheterna blir fler och fler.

Kontakt

Ansök till kosmetolog här!

Läs om Prakticums tidigare studerande Melissa Enestam i medlemstidningen SKY kosmetologi 1/2020. Melissa blev utexaminerad från Prakticum år 2018. Artikeln hittar du här: Ammattina pistevastaavana

Hela kroppen som område

I utbildningen ingår både praktik och teori vilket ger en god grund för dina framtida arbetsuppgifter i branschen. Du lär dig olika typer av hudvård. Exempelvis ansikts-, kropps-, hand- och fotvård, specialhudvård och vård med hudvårdsapparater. Du lär dig också massera och lägga makeup, samt vägleda kunderna. Du säljer kosmetiska behandlingar och produkter som bidrar till och upprätthåller kundens välbefinnande.

Utbildningen sker delvis i skolans egen salong PracticBeauty. Redan i början av dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i skönhetssalonger utanför skolan.

Inom kosmetologutbildningen kan du avlägga Cidesco-diplomet, ett internationellt kvalitetsgaranti.

Rättigheter att utbilda Cidesco-kosmetologer

Cidesco är en internationell organisation för professionella kosmetologer, läkare, kirurger, dermatologer och tillverkare av kosmetika. Sedan 1957 har Cidesco fastställt kvalitén inom kosmetologbranschen och standardiserat kosmetologutbildningen, bland annat genom en gemensam läroplan.

Prakticums uppfyller kraven för en Cidesco-skola och har examensrättigheter. Detta betyder att kosmetologstuderande i slutskedet av sina studier kan avlägga en examen som bedöms av en internationell examinator. Med Cidesco-examen och diplomet i bagaget får du prestige inom branschen och är har ett konkurrenskraftigt kunnande även internationellt.

Karriär inom skönhet

Du kan jobba som anställd på skönhetssalonger, spa-anläggningar eller motsvarande behandlingscenter. Din arbetsplats kan vara både i Finland och utomlands eller på fartyg. Du kan också jobba som försäljare/utbildare inom kosmetikbranschen. Du har även möjligheten att bli egenföretagare och starta en egen salong. Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare t.ex. på yrkeshögskola. 

Grundexamen inom skönhetsbranschen

Värdegrunden för arbetet inom skönhetsbranschen innefattar kundens fysiska, psykiska och sociala välbefinnande, att öka hans eller hennes självkänsla samt att erbjuda kunden välbehag, upplevelser och rekreation.

De grundläggande etiska principerna inom branschen är respekt för människovärdet, förtroende, verksamhet som motsvara kundens behov, lika värde, tolerans och en hållbar utveckling.

En kosmetolog planerar, genomför och marknadsför behandlingar av kundens ansikte, kropp, fötter och händer samt makeup. En yrkeskunnig i skönhetsbranschen säljer hudvårdprodukter och handleder kunden i hemvård av huden, berättar hur produkterna ska användas samt hjälper till att finna en personlig stil.

Kundbetjäning utförs både i vår egen salong, PrakticBeauty, samt vid inlärningsperioder i samarbete med arbetslivet.

Sök på prakticum.fi: