Kock

KOCK -Helsingfors -Borgå

ETT YRKE MED MERSMAK. Älskar du mat och matlagning? Trivs du med att experimentera i köket? Arbetet som kock är omväxlande och erbjuder dig ett skapande arbete. En kock kan tillreda god, mångsidig och hälsosam mat, ta hänsyn till kraven på internationalism och gastronomi samt har estetisk blick. Kreativitet, samarbetsförmåga och kvicka händer värderas högt inom branschen. En förutsättning är också god fysik.

Kontakt

  • Åsa Krook
  • Teamledare
  • 044 431 4465
  • asa.krook(a)prakticum.fi

Ansök till grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen här!

Ansök till kockutbildningen i Borgå via kontinuerlig ansökan här!

Kontinuerlig ansökan inleds 18.2.2020. Studiestart hösten 2020. För att utbildningen ska förverkligas i Borgå förutsätts minst 10 deltagare.

Smakernas och maträtternas förtrollande värld

Kockstudierna ger dig en bred utbildning i branschen. Förutom matlagning lär du dig även grunderna i servering och kundservice. Du lär dig jobba i team, tillreda välsmakande, näringsrika och hälsosamma inhemska och internationella rätter för olika typer av restauranger, tillställningar och kundgrupper. Exempelvis lunchrätter, mat i portioner, à la carte-matlagning samt tillagning av beställnings- och festmat.

Redan i början av dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i autentiska arbetsmiljöer. Under din utbildning avlägger du både hygien- och serveringspasset.

Prakticums kock- och servitörstuderande hade äran att servera på presidentens självständighetsmottagning då Finland fyllde hundra år. 

Presidentens slott 6.12.2017

Världskartan som din arbetsplats

Restaurangbranschen är internationell och arbetsplatser och möjligheter finns överallt i världen. I Finland är sysselsättningsmöjligheterna väldigt goda. Du kan jobba på olika restauranger, kaféer, fartyg, inom catering, produktutveckling, försäljning eller som egen företagare. Det finns många intressanta arbeten inom livsmedelsbranschen. Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare, t.ex. vid en yrkeshögskola.

Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen

En kock måste kunna laga god, mångsidig och hälsosam mat, och ta hänsyn till kraven på internationalism och gastronomi. En kock ska behärska det hantverk som krävs vid matlagning samt ha estetisk blick. Dessutom skall en kock förstå restaurangterminologi på de båda inhemska språken och dessutom på engelska och franska.

Utbildningen är treårig för studerande från grundskolan. För studerande med annan yrkesexamen eller gymnasiets avgångsbetyg är utbildningen två år.  

 

Fredag 14.2.2020

Sök på prakticum.fi: