IT-stödperson

IT-stödperson -Borgå

Är du är intresserad av IT-branschen och tycker om datorer? Tycker du om att testa och utveckla datasystem samt datorprogram, och är intresserad av kundservice och ekonomi? Välj vår utbildning och bli expert i en växande bransch där möjligheterna till jobb är mycket goda. Datorkunniga personer behövs i dag inom alla branscher. IT-stödperson är en examensbenämning inom utbildningen som tidigare hade benämningen datanom.

Kontakt

Ansök till IT-stödperson här!

Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik

Med en grundexamen i informations- och kommunikationsteknik får du en bred utbildning inom teknik. Som IT-stödperson fokuserar du dig på datorer och nätverk. Du lär dig även att använda och skapa multimedia såsom fotografier, videosnuttar och animationer. Du får också lära dig en del om kundbetjäning och företagsamhet.

Utbildningen sker såväl i Prakticums specialutrustade datasalar som i vanliga salar. Under hela din studietid har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärning i autentiska arbetsmiljöer. Totalt sker ca ½ år av din utbildning ute i arbetslivet.

Branschen i ständig förändring

Efter att du har avlagt grundexamen kan du ge dig ut i arbetslivet eller välja att studera vidare vid en högskola eller ett universitet. Utvecklingen inom den informationstekniska branschen är i ständig förändring och därför behövs kunniga användare och upprätthållare. Som utbildad IT-stödperson kan du bland annat jobba som upprätthållare av databaser och datanätverk samt teknisk försäljare på olika företag. 
 
 
Måndag 17.2.2020
 

Sök på prakticum.fi: