Datanätsinstallatör

Datanätsinstallatör -Helsingfors -Borgå

MED OCH FÖR DATORER. Är du initiativrik, långsiktig, omsorgsfull och har en god koncentrationsförmåga? Vill du ha ett omväxlande, intressant och utmanande yrke och är intresserad av datasystem, installationer och programmering? Då är yrket som datanätsinstallatör något för dig. Datainstallatör är den nya examensbenämningen för den utbildning som tidigare hade examensbenämningen ICT-montör.

Kontakt

Ansök till datanätsinstallatör här!

Behärskar flera områden

Du kommer att behärska såväl datateknik, elektronik som elteknik. Du lär dig hur en dator byggs och hur du installerar operativsystem som Windows och Linux. Du programmerar och gör dina egna datorprogram. Du lär dig hur hemelektronik fungerar.

Inom utbildningen används förutom vanliga klassrum också utrymmen för praktiska arbeten såsom datalabb, elektroniklabb och datasalar. Redan i början av dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i autentiska arbetsmiljöer, exempelvis på olika företag.

Du har möjlighet att avlägga Heta-arbetskort, arbetssäkerhetskort, första hjälpen-kort , S3 behörighetskort

Många jobbmöjligheter

Som utexaminerad kan du exempelvis jobba inom datastöd, elektronik- och dataservice, elektroniktillverkning, konfiguration av operativsystem och operativprogram.Efter din examen kan du naturligtvis också välja att studera vidare t.ex. vid en yrkeshögskola.

Prakticum är med i projektet Smidiga övergångar i Svenskfinland och samarbetar med yrkeshögskolan Arcada. Inom projektet planeras ett samarbete kring Prakticums elmontörutbildning och Arcadas ingenjörsutbildning inom energi- och miljöteknik.

Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik

Du som får en grundexamen i informations-  och kommunikationsteknik med kompetensområdet datanät kan installera och ta i bruk datorer och datautrustning. Till det viktigaste kunnandet hör kommunikations- och datorutrustning för bostäder och affärsfastigheter, samt installation och konfiguration. Dessutom lär du dig service av datorutrustning och hemelektronik, samt installation och upprätthållning av datanät, larmsystem och antennsystem.

 

Måndag 17.2.2020

Sök på prakticum.fi: