Linjespecifik information för Frisör

Linjespecifik information för FRISÖR

Grattis till studieplatsen och att du valt att studera hos oss! För att underlätta studiestarten och dina studier vid Prakticum, har vi gjort följande anvisningar. Bekanta dig även med den praktiska information som finns på sidan Studiestart.

Identifikation

För att Prakticum ska kunna följa den nya lagstiftningen beträffande datasekretess, GDPR, bör du vid skolstarten kunna identifiera dig. Detta betyder att du ska uppvisa ett officiellt intyg med fotografi: ett giltigt och officiellt identitetskort, pass, körkort eller FPA-kort med fotografi, när du inleder studierna 13.8.2018.

Böcker och undervisningsmaterial

Inom kosmetologstudierna använder vi oss av följande böcker:
Dahlstrand Lars & Ann, Hår och kemi, D&D Förlag, ISBN 91-86336-27-4
Dahlstrand Lars & Ann, Hår och färg, D&D Förlag, ISBN 978918633625-7
Dahlstrand Lars & Ann, Ordbok Kosmetika- hår, hud naglar, ISBN 978-91-86336-33-2

Övriga kursböcker som du behöver meddelas av kursens lärare vid kursstarten.

Rekommenderad dator och IKT-verktyg

Då du inleder dina studier höstterminen 2018 behöver du en bärbar dator för att kunna studera. Mobiltelefonen är inte ett ändamålsenligt verktyg för att utföra studierna. Vi rekommenderar att din dator har minst 13” skärm och ett hållbart batteri som räcker hela skoldagen utan laddning. Datorn ska ha Windows 10 operativsystem och programmet Microsoft Office och ett uppdaterat virusprogram. Bland annat har Sophos home ett gratis viruskontrollprogram: https://home.sophos.com. Som studerande använder du dig av skolans nätanslutning.

I undervisningen använder vi datorn till bland annat följande uppgifter:

  • Söka information på internet
  • Skriva rapporter och lämna in uppgifterna elektroniskt
  • Göra presentationer med grafikprogram
  • Göra uträkningar och presentera dem i tabell- och grafikformat
  • Använda lärarmaterial som finns i Google Classroom

Om du inte har ett eget IKT-verktyg som beskrivs ovan och din familj inte har ekonomiska förutsättningar att skaffa ett sådant, så kan du och din vårdnadshavare göra en stipendieansökan till skolan i syfte att anskaffa IKT-verktyg. Ansökan görs efter skolstarten genom att fylla i Prakticums stipendieansökningsblankett.

Förutom en egen dator enligt anvisningarna ovan, bör du även ha anteckningshäfte, blyertspennor och suddgummi.

Kläder och arbetsredskap

Flera företag och samarbetspartners erbjuder Prakticums studerande arbetskläder och redskap till ett mer förmånligt pris. Du kan bekanta dig med följande prislista då du införskaffar det du behöver för studierna:

Materiallista 2018

Hälsa

Hår- och skönhetsbranschen har inte särskilda krav på hälsa, men du bör ha en tillräckligt god fysisk kondition för att klara påfrestningarna i arbetet och för att göra praktiska uppgifter, både i skolan och på en arbetsplats inom branschen.

 

Kontakt

  • Åsa Krook
  • Teamledare
  • 044 431 4465
  • asa.krook(a)prakticum.fi

Sök på prakticum.fi: