Stäng

Innehåll

Program­utvecklare

Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik

Är du är intresserad av IT-branschen och tycker om datorer? Tycker du om att testa och utveckla datasystem samt datorprogram och är intresserad av kundservice och ekonomi?

Utbildningsort

Helsingfors

Ansökan

Kontinuerlig

Kontakt

Teamledare
Peter Waltonen
041 7302 420
peter.waltonen@prakticum.fi

I korthet Studera som vuxen Undervisningsform

I korthet

Välj vår utbildning och bli expert i en växande bransch där möjligheterna till jobb är mycket goda. Datorkunniga personer behövs i dag inom alla branscher.  Med en grundexamen i informations- och kommunikationsteknik får du en bred utbildning inom teknik. Programutvecklare är en examensbenämning inom utbildningen som tidigare hade benämningen datanom.  Som programutvecklare fokuserar du på programmering och lär dig bland annat att planera och skapa webbplatser samt digitala produkter. Du lär dig att använda och skapa multimedia såsom fotografier, videosnuttar och animationer. Du får också lära dig en del om kundbetjäning och företagsamhet.

Studera som vuxen

Alla utbildningar vid Prakticum lämpar sig lika bra för unga som för vuxna. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.

Undervisningsform

Utbildningen sker såväl i Prakticums specialutrustade datasalar som i vanliga salar. Under hela din studietid har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärning i autentiska arbetsmiljöer. Totalt sker ca ½ år av din utbildning ute i arbetslivet.