Stäng

Innehåll

Merkonom

Grundexamen i affärsverksamhet

Som utexaminerad merkonom har du möjligheter att jobba med intressanta och utmanande arbetsuppgifter i olika branscher. En merkonom kan vara företagare, marknadsförare, försäljare, bokförare, banktjänsteman eller kontorsarbetare.

Utbildningsort

Esbo
Helsingfors

Ansökan

Kontinuerlig

Kontakt

Teamledare
Kenneth Itäinen
041 730 0733
kenneth.itainen@prakticum.fi

I korthet MÅLGRUPP Studera som vuxen

I korthet

En merkonom behärskar personligt försäljningsarbete samt kundbetjäning. Ett proffs kan på ett lönsamt sätt sälja produkter och tjänster som motsvarar kundernas behov i olika slags affärer. Hen kan lyssna, fråga och diskutera samt förhålla sig positiv till olika slags kunder. Till arbetsuppgifterna hör bl.a. att betjäna kunderna och ta emot betalning, att ställa fram och att ha omsorg om betjäningslokalens visuella försäljning. De utexaminerade har också kunskaper i ekonomiförvaltning och kontorsservice.

Vi erbjuder också merkonomexamen som heltidsstudier för studenter eller personer med en annan yrkesexamen. Utbildningen tar i detta fall ca. två år.

Målgrupp

Är du intresserad av företagsvärlden och vill lära dig om försäljning samt inköp av produkter och tjänster? Har du ambitioner att sköta din personliga ekonomi eller ett företags ekonomi på bästa sätt? Är du målmedveten, flitig, pålitlig, samarbetsvillig och artig? Då kommer merkonomyrket att passa dig.

Studera som vuxen

Alla utbildningar vid Prakticum passar även för vuxna studerande. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.