Stäng

Innehåll

Kock

Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen

Som kock kan du jobba på olika restauranger, kaféer, fartyg, inom catering, produktutveckling, försäljning eller som egen företagare. Det finns många intressanta arbeten inom livsmedelsbranschen. Restaurangbranschen är internationell och arbetsplatser och möjligheter finns överallt i världen.

Utbildningsort

Helsingfors

Ansökan

Kontinuerlig

Kontakt

Teamledare
Kenneth Itäinen
041 730 0733
kenneth.itainen@prakticum.fi

I korthet MÅLGRUPP Studera som vuxen Utbildningen består av

I korthet

En kock måste kunna laga god, mångsidig och hälsosam mat, och ta hänsyn till kraven på internationalism och gastronomi. En kock ska behärska det hantverk som krävs vid matlagning samt ha estetisk blick. Dessutom skall en kock förstå restaurangterminologi på de båda inhemska språken och dessutom på engelska och franska.

Målgrupp

Alla utbildningar vid Prakticum passar även för vuxna studerande. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.

Studera som vuxen

Alla utbildningar vid Prakticum passar även för vuxna studerande. I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas.

Utbildningen består av

Kockstudierna ger dig en bred utbildning i branschen. Förutom matlagning lär du dig även grunderna i servering och kundservice. Du lär dig jobba i team, tillreda välsmakande, näringsrika och hälsosamma inhemska och internationella rätter för olika typer av restauranger, tillställningar och kundgrupper. Exempelvis lunchrätter, mat i portioner, à la carte-matlagning samt tillagning av beställnings- och festmat.

Redan i början av dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i autentiska arbetsmiljöer. Under din utbildning avlägger du både hygien- och serveringspasset.