Ekofrisör

Ekofrisör fortbildning, fördjupning i ekologisk hårvård

Välkommen att studera till ekofrisör! Vår utbildning startar den 19:e mars 2020 och slutar 12:e december 2020. Vi rekommenderar dig att gå hela utbildningsprogrammet som berättigar dig till ett intyg över avlagd ekofrisörutbildning, ett diplom.

Kontakt

Den 1.1.2019 uppdaterades Specialyrkesexamen inom hår- och skönhetsbranschen, som nu innehåller en valbar examensdel: Arbete med ekologiska hud- och hårvårdstjänster, 30 kp. Fortbildningen ger goda förkunskaper för examensdelen och öppnar dörren för vidare studier inom specialyrkesexamen. 
 
Fortbildningen är riktad till frisörer som vill fördjupa sig i ekologisk hårvård, som är intresserade av miljövänliga metoder och vill lära sig nya synvinklar. För en ekofrisör står val som görs enligt naturens villkor nära hjärtat. Ekofrisör utbildningen består av närstudier, inlärning på arbetsplatsen samt distansuppgifter.

I undervisningen använder vi oss bland annat av boken Naturlig skönhet – ekologisk hårvård. Pris: 28 euro inkl alv 10% (+postavgifter)

Prakticum har sammanställt den första heltäckande undervisningsboken i ekologisk hårvård och naturlig skönhet i samarbete med experter och sakkunniga inom ekologisk och naturlig skönhet. Boken är ett bra stöd för dig i dina studier till ekofrisör. I boken behandlas hållbar skönhet; på vilket sätt ekofrisören använder sig av naturens resurser i olika behandlingar. Med boken kan du bekanta dig bla. med indisk huvudmassage, växtfärgning, olika hårvårdskurer med örter, eteriska oljor och leror.

För att beställa boken, kontakta Jonna Riska: jonna.riska@prakticum.fi

Bekanta dig med kursens preliminära tidtabell Feko2003

Målgrupp

Denna fortbildning är lämplig för dig som är intresserad av föreläsningar med olika experter inom området. Ämnesområden som behandlas är bl.a. indisk huvudmassage, avgiftningskurer, miljövänliga hårvårdsprodukter, växtfärgning samt fördjupning miljövänlig hårvård. 

Utbildningen består av 4 moduler

  • Hårvård
  • Växtfärgning
  • Energiklippning
  • Utvecklingsarbete

Utbildningsort

Helsingfors

Utbildningstid

19.3.2020–12.12.2020

Sista ansökningsdag

22.2.2020. Kontinuerlig antagning tills platserna fylls eller kursen börjar.

Deltagaravgift

980e + 24% (235 e)

Deltagarantal

min 12 / max 16

Undervisningsform och närstudier

Flerform. Närstudier några dagar i månaden.

Språk

Utbildningen går på svenska

Lämplighetstest

2.3.2020

Sök på prakticum.fi: