Ekofrisör fortbildning

Ekofrisör fortbildning, fördjupning i ekologisk hårvård

Välkommen att studera till ekofrisör! Vår utbildning startar den 7 februari och avslutas den 28 september 2019. Vi rekommenderar dig att gå hela utbildningsprogrammet som berättigar dig till ett intyg över avlagd ekofrisörutbildning, ett diplom.

 
Den 1.1.2019 träder nya specialyrkesexamen (SYE) inom hår- och skönhetsbranschen i kraft. Examen innehåller bl a en ny valfri del: Ekologisissa ihon- ja hiustenhoitopalveluissa toimiminen, 30 kp. Fortbildningen ger goda förkunskaper för examensdelen och öppnar dörren för vidare studier inom specialyrkesexamen. 
 
Fortbildningen är riktad till frisörer som vill fördjupa sig i ekologisk hårvård, som är intresserade av miljövänliga metoder och vill lära sig nya synvinklar. För en ekofrisör står val som görs enligt naturens villkor nära hjärtat. Ekofrisör utbildningen består av närstudier, inlärning på arbetsplatsen samt distansuppgifter.

I undervisningen använder vi oss bland annat av boken Naturlig skönhet – ekologisk hårvård. Pris: 28 euro inkl alv 10% (+postavgifter)

Prakticum har sammanställt den första heltäckande undervisningsboken i ekologisk hårvård och naturlig skönhet i samarbete med experter och sakkunniga inom ekologisk och naturlig skönhet. Boken är ett bra stöd för dig i dina studier till ekofrisör. I boken behandlas hållbar skönhet; på vilket sätt ekofrisören använder sig av naturens resurser i olika behandlingar. Med boken kan du bekanta dig bla. med indisk huvudmassage, växtfärgning, olika hårvårdskurer med örter, eteriska oljor och leror.

Beställ boken via Shop Lindstedt, eller kontakta Jonna Riska: jonna.riska@prakticum.fi
 
 

Målgrupp

Denna fortbildning är lämplig för dig som är intresserad av föreläsningar med olika experter inom området. Ämnesområden som behandlas är bl.a. indisk huvudmassage, avgiftningskurer, miljövänliga hårvårdsprodukter, växtfärgning samt fördjupning miljövänlig hårvård. 

Utbildningen består av 4 moduler

  • Hårvård
  • Växtfärgning
  • Energiklippning
  • Utvecklingsarbete

Utbildningsort

Helsingfors

Utbildningstid

7.2.2019-28.9.2019

Sista ansökningsdag

11.1.2019

Deltagaravgift

790 € ALV 0%

Deltagarantal

min 12 / max 16

Undervisningsform och närstudier

Flerform. Närstudier några dagar i månaden.

Språk

Tvåspråkig, svenska/finska

Lämplighetstest

Måndag 21.1.2019

Sök på prakticum.fi: