Stäng

Innehåll

Media och konst

På Prakticum blir du en mångsysslare inom mediebranschen med många ben att stå på i framtiden.

Våra utbildingar

Det här handlar branschen om

Under dina studier kommer du att få grundfärdigheter och kunskap inom olika delområden inom mediebranschen.

Studerande berättar

”Det här har varit en härlig utbildning som har gett frihet till kreativitet, vilket jag delvis kände att jag hade tappat eller inte tillåtit att ta plats. Utbildningen gav mycket utrymme till oss som vuxenstuderande att bygga på den kunskap och de intressen vi hade från innan och inkorporera det i olika uppgifter.”

Emma Rosendahl, utexaminerad som visualist 2020

Emma_Rosendahl

Foten in i arbetslivet

Under dina studier har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärningsperioder i autentiska arbetsmiljöer.

Efter studierna

Studera vidare

Prakticum är med i projektet Smidiga övergångar i Svenskfinland och samarbetar med medielinjerna både vid yrkeshögskolan Arcada och Novia.

Jobba inom branschen

Dina arbetsplatser är i första hand medieföretag, reklambyråer, fotostudion och -affärer, men också företag och organisationer med medieuppgifter. En del väljer också att bli företagare.

Det här har våra studerande gjort

Digitala reportage om framtidsyrken

Mediestuderande har i samarbete med Svenska Yle Vetamix producerat artiklar om framtidsyrken. Flygmekaniker, närvårdare och cyberagent är några av de yrken som behövs.

Läs mer

Fotoutställningen NU20

Prakticumstuderande har deltagit i den nordiska utställningen NU20. Se bilderna från årets upplaga, som har temat Our Voice, Your Choice.

Läs mer

Lyssna på podden Trekant

Mediastuderandena Tiia och Stefan talar öppet utan filter i sin podd Trekant. Lyssna på podden på Spotify eller andra strömningstjänster!

Kombinera dina studier med specialiseringar