Restaurang- och cateringbranschen
Restaurang- och cateringbranschen är internationell med möjligheter överallt i världen. Inom restaurang- och cateringbranschen flödar passionen för mat, råvaror, drycker, smaker och upplevelser. God kundbetjäning och god sakkunskap uppskattas högt inom branschen.
Arbetsmöjligheter
- Som servitör kan du jobba i restauranger, kaféer, inom fine dining, på konferenser, banketter eller inom catering på land och till sjöss. Om du vill förtjäna lite extra kan du också genom olika bemanningsföretag hoppa in och servera vid olika tillställningar.
- Som kock kan du jobba på olika restauranger, kaféer, fartyg, inom catering, produktutveckling, försäljning eller som egen företagare. Det finns många intressanta arbeten inom livsmedelsbranschen. Restaurangbranschen är internationell och arbetsplatser och möjligheter finns överallt i världen.
- Hygienpass är ett bevis på kompetens i livsmedelshygien. Personer som jobbar med oförpackade råvaror som mjölk, fisk och kött samt personer som på något sätt hanterar livsmedel som serveras till någon annan, till exempel i restauranger, skolor, daghem och sjukhus måste ha ett hygienpass.
- Serveringspass bevisar kännedom om alkohollagen. Den ansvariga föreståndaren för ett serveringsställe eller den person som utsetts för uppgiften måste ha ett intyg som visar personens kunskaper om alkohollagen.
Servitör
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen
Trivs du bland människor och har lätt för att anpassa dig i olika situationer? Tycker du om att betjäna kunder och se till att andra trivs? Är artig, flexibel, utåtriktad och vänlig? Välj servitöryrket och jobba i framtiden med gäster, mat och drycker!
Kock
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen
Som kock kan du jobba på olika restauranger, kaféer, fartyg, inom catering, produktutveckling, försäljning eller som egen företagare. Det finns många intressanta arbeten inom livsmedelsbranschen. Restaurangbranschen är internationell och arbetsplatser och möjligheter finns överallt i världen.
Hygienspass
Tenttillfälle
Hygienpass är ett bevis på kompetens i livsmedelshygien och obligatoriskt för personer som jobbar med oförpackade råvaror som serveras till någon annan, till exempel i restauranger, skolor, daghem och sjukhus.
Serveringspass
Tenttillfälle
Serveringspass bevisar kännedom om alkohollagen och är obligatoriskt för den ansvariga föreståndaren för ett serveringsställe eller den person som utsetts för uppgiften.
Har du frågor?
Jonas Tuominen
Teamledare för restaurang och catering
+358 40 0248 960
fö[email protected]