Stäng

Innehåll

Ekofrisör

EKOFRISÖR FORTBILDNING, FÖRDJUPNING I EKOLOGISK HÅRVÅRD

Välkommen att studera till ekofrisör! Vår utbildning har kontinuerlig antagning tills platserna fylls eller kursen börjar. Vi rekommenderar dig att gå hela utbildningsprogrammet som berättigar dig till ett intyg över avlagd ekofrisörutbildning, ett diplom.

Utbildningsort

Helsingfors

Utbildningstid

5.11.2020-4.9.2021

Sista ansökningsdag

19.10.2020

Kontakt

Lärare inom ekologisk hårvård
Mona Mether
0400 247 279
mona.mether@prakticum.fi

I korthet MÅLGRUPP Utbildningen består av DELTAGARAVGIFT & DELTAGARANTAL Undervisningsform Ansökan

I korthet

Den 1.1.2019 uppdaterades Specialyrkesexamen inom hår- och skönhetsbranschen, som nu innehåller en valbar examensdel: Arbete med ekologiska hud- och hårvårdstjänster, 30 kp. Fortbildningen ger goda förkunskaper för examensdelen och öppnar dörren för vidare studier inom specialyrkesexamen.

Fortbildningen är riktad till frisörer som vill fördjupa sig i ekologisk hårvård, som är intresserade av miljövänliga metoder och vill lära sig nya synvinklar. För en ekofrisör står val som görs enligt naturens villkor nära hjärtat. Ekofrisör utbildningen består av närstudier, inlärning på arbetsplatsen samt distansuppgifter.

Målgrupp

Denna fortbildning är lämplig för dig som är intresserad av föreläsningar med olika experter inom området. Ämnesområden som behandlas är bl.a. indisk huvudmassage, avgiftningskurer, miljövänliga hårvårdsprodukter, växtfärgning samt fördjupning miljövänlig hårvård.

Utbildningen består av

Hårvård
Växtfärgning
Energiklippning
Utvecklingsarbete

 

Du kan också välja att delta endast i vissa delar. Kontakta i såfall utbildare Mona Mether.

Undervisningsform

Flerform. Närstudier några dagar i månaden.

I undervisningen använder vi oss bland annat av boken Naturlig skönhet – ekologisk hårvård. Prakticum har sammanställt den första heltäckande undervisningsboken i ekologisk hårvård och naturlig skönhet i samarbete med experter och sakkunniga inom ekologisk och naturlig skönhet. Boken är ett bra stöd för dig i dina studier till ekofrisör. I boken behandlas hållbar skönhet; på vilket sätt ekofrisören använder sig av naturens resurser i olika behandlingar. Med boken kan du bekanta dig bla. med indisk huvudmassage, växtfärgning, olika hårvårdskurer med örter, eteriska oljor och leror. Priset för boken är 28 € inkl moms 10% (+postavgifter) För att beställa boken, kontakta Cecilia Ahrenberg: cecilia.ahrenberg@prakticum.fi

Deltagaravgift

1215,20€

(979.84€ + 24% moms.)

Deltagarantal

12 / 16

min / max

Ansökan

Sista ansökningsdag 10.10.2020. Kontinuerlig antagning tills platserna fylls eller kursen börjar. Lämplighetstest 19.10.2020.

Bekräftelsen och fakturan skickas ca. 1 vecka före utbildningen.