Stäng

Innehåll

Som en del av Prakticums strategiska satsning på att bredda utbildningsutbudet, introducerar Prakticum nu yrkesexamen i företagande.

Prakticum fortsätter sin tillväxt och har nu fler studerande än någonsin tidigare. Denna utveckling visar att både unga och vuxna ser Prakticum som ett naturligt val för yrkesutbildning på svenska. ”Vi ser en stadig ökning av studerande, vilket är ett tydligt tecken på att vårt utbildningsutbud motsvarar såväl individers som näringslivets behov säger Laila Andersson, rektor/VD på Prakticum. ”Vår tillväxt speglar det förtroende som både våra studerande och företagen i regionen visar oss.”

Som en del av Prakticums strategiska satsning på att bredda utbildningsutbudet, introducerar Prakticum nu yrkesexamen i företagande. Denna examen är ett svar på de växande behoven hos små och medelstora företag i regionen, samt bland de studerande som strävar efter att bli framgångsrika företagare efter avslutad utbildning.

Yrkesexamen i företagande – en utbildning för framtidens företagare

”Yrkesexamen i företagande är utformad för dem som redan driver ett företag och vill ta nästa steg i sin utveckling,” säger Ronja Roms, företagarcoach på Prakticum. ”Utbildningen ger deltagarna verktyg att utveckla sin verksamhet, bygga nätverk och hitta nya tillväxtmöjligheter. Vi vill hjälpa företagare att skapa en mer lönsam och hållbar verksamhet med stöd av våra utbildare och coacher.”

Till centrala teman för utbildningen hör affärsutveckling, kundbetjäning och försäljning, digitalisering samt hållbart företagande. ”Det här är en utbildning som passar de flesta företagare, oberoende av bransch eller hur länge de varit verksamma. Genom att kombinera teori och praktiskt arbete kan företagare direkt omsätta sina nya kunskaper i sina bolag,” fortsätter Roms.

Yrkesexamen i företagande erbjuder en flexibel undervisningsform som inkluderar distansstudier varannan torsdag och fysiska träffar för nätverkande.

Prakticum stärker sitt stöd till regionens företag

Den nya utbildningen är en viktig del av Prakticums tillväxtstrategi. ”Vi satsar på att erbjuda utbildningar som verkligen gör skillnad för företag och näringslivet i regionen. Genom att vara lyhörda för företagens behov vill vi säkerställa att våra studerande får den kompetens som efterfrågas,” förklarar Andersson. ”Det är också viktigt för oss att bidra till en hållbar framtid genom att erbjuda utbildningar som rustar företagare för morgondagens utmaningar.”

För mer information om Yrkesexamen i företagande, vänligen kontakta:

Ronja Roms, [email protected], 0407739781

Uppdaterad: 6.9.2024