Stäng

Innehåll

Ingen strejk i Prakticum

Vi har fått frågor om huruvida Praktiucm berörs av strejken som nu även gäller den privata utbildningssektorn. Prakticum berörs inte av strejken utan vår verksamhet fortsätter som vanligt.

OAJ, JHL och Jyty har gett strejkvarsel för den privata utbildningssektorn. Strejken kommer däremot inte att gälla Prakticum.

Inträdesprov till media som planerat

Inträdesproven för dem som ansökt till utövare av medietjänster i Helsingfors kommer att hållas som planerat torsdagen 5.5.2022 och fredagen 6.5.2022. De som ansökt om studieplats till utövare av medietjänster kommer att bli meddelande om saken via e-post och sms.

Strejken gäller följande skolor

Strejken som inleds i femton privatskolor i Helsingfors 3 maj pågår till och med den 10 maj. Strejken 3-9 maj gäller två privatskolor i Tammerfors.

Strejkvarslet gäller följande skolor:

Apollon yhteiskoulu, Engelska skolan i Helsingfors, Tyska skolan i Helsingfors, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulu, International School of Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Maunulan yhteiskoulu och Helsingin matematiikkalukio, Munkkiniemen yhteiskoulu, Oulunkylän yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Töölön yhteiskoulu, Kalevan lukio och Tampereen yhteiskoulu.

Strejkerna infaller samtidigt som en omfattande kommunal strejk hotar huvudstadsregionen och flertalet andra städer runtom i landet under perioden 3–9.5.2022

Uppdaterad: 13.6.2022