Stäng

Innehåll

Förändrade direktiv gällande corona

I fortsättningen poängteras den enskilda individens eget omdöme och ansvar – i synnerhet för dem som inte är vaccinerade.

Coronainformation efter dagens presskonferens den 30.9.2021.

Ledningsgruppen följer fortsättningsvis myndigheternas anvisningar (dvs. regeringens, social- och hälsovårdsministeriets och de andra ministeriernas samt regionförvaltningsverkets, THL:s och arbetshälsoinstitutets anvisningar).

Under dagens presskonferens kom myndigheterna ut med direktiv, som gäller från och med idag.

Direktiven om munskydd förändras. I fortsättningen poängteras den enskilda individens eget omdöme och ansvar – i synnerhet för dem som inte är vaccinerade. Munskydd rekommenderas inte längre i skolorna, men fortfarande i kollektivtrafiken och i övriga situationer där det finns många personer. Vi håller fast vid personliga åtgärder som att tvätta händerna och stanna hemma när man känner sig sjuk. Även munskydd får användas om personen så önskar.

Studerande och vårdnadshavare kan rikta sina allmänna frågor till Laila Andersson via Wilma.

Uppdaterad: 30.9.2021