Stäng

Innehåll

Arcada och Prakticum lanserar nytt karriärcenter

Ett nytt karriärcenter inleder sin verksamhet på Arabiastranden nästa vecka. Karriärcenter Arabia, som lanseras av Arcada, Prakticum och Sveps, ska erbjuda mångsidiga vägledningstjänster på svenska för unga och vuxna.

Karriärcenter Arabia ska erbjuda karriärplanering, vägledning och servicehandledning på svenska för unga och vuxna. En bred målgrupp kan här få alla sina tjänster från ett och samma ställe, på svenska. Centret lanseras i samarbete mellan yrkeshögskolan Arcada, yrkesinstitutet Prakticum och Sveps ungdomsverkstad.

– Vi ser karriärplanering som ett brett begrepp som börjar när man funderar på vilka studieval man gör, fortsättningen ut i arbetslivet och i ett senare skede eventuellt tillbaka till studier igen. Vi begränsar inte målgruppen till enbart ungdomar, utan den gemensamma nämnaren för tjänsterna är att de har en koppling till studier och från studier vidare ut i arbetslivet, säger Annika Stadius, chef för vägledning och studentvälmående vid Arcada.

Centret ska även erbjuda vägledning kring studiemöjligheter på svenska för nyanlända som väljer att integreras med svenska som första språk.

– Jag är speciellt glad över att vi nu har ett brett samarbetsnätverk kring de svenska tjänsterna i huvudstadsregionen där samarbete med kommuner, tredje sektorn och övriga bildningsaktörer är starkt, säger Stadius.

Karriärcentret öppnas officiellt med en lanseringsvecka 19-22.4.2021. Under veckan bjuder centret på ett smakprov på verksamheten i form av en serie webbinarier med fokus på bland annat att skriva CV, jobbmöjligheter i Norden och hur man går vidare om man är utan studieplats. Till att börja med erbjuder centret sina tjänster på distans, men till hösten hoppas man fysiskt kunna öppna karriärcentret som kommer vara beläget på Arcadas campus.

– Olika typer av evenemang och webbinarier kommer även i fortsättningen att höra till karriärcentrets serviceutbud. Vi kommer att lyfta fram olika möjligheter till kontinuerligt lärande för att förbättra anställningsbarheten via flera kanaler, säger Lotta Sjöblom, servicechef vid Prakticum.

På ytterligare frågor svarar

Lotta Sjöblom
Servicechef, Prakticum
+358 50 462 4828
[email protected]

Annika Stadius
Chef för vägledning och studentvälmående, Arcada
+358 29428 2613
[email protected]

Uppdaterad: 4.6.2021