Stäng

Innehåll

Fem lediga jobb vid Prakticum

Under de senaste åren har yrkesinstitutet Prakticum växt som organisation och breddat sitt utbildningsutbud på svenska.

Vi blir större

Prakticum växer så det knakar! Under de senaste åren har både vår verksamhet och organisation vuxit och utvecklats. Dessutom har yrkesutbildningen i Finland genomgått stora förändringar de senaste åren där studerandes individuella karriärstigar och arbetslivets behov tas mer i beaktande än tidigare. För att vi ska hinna med i utvecklingen har det blivit aktuellt att anställa ytterligare förstärkning till personalen.

För tillfället har vi fem lediga jobb att söka. Vi anställer en marknadsföringsansvarig, en utbildningsplanerare, två lärare inom el- och automationsteknik, en speciallärare, samt en vikarie till Sveps uppsökande ungdomsarbete.

God stämning bland kollegerna

Vid årsskiftet 2020 blev vi större Östnyland och fick många nya trevliga kolleger. Innan dess hade även ungdomsverkstadens SVEPS börjat verka inom Prakticum. Det gör att vi för tillfället är ca 140 anställda och ca 1100 studerande.

En av våra nyaste kolleger är kocken Susann Halli som jobbar i skolköket i Borgå. Foto: Mathias Grönqvist
Malin Jalas och Susann Halli. Foto: Mathias Grönqvist.

Trots vår familjära stämning är vi inte längre så små. Vi önskar dock bibehålla stämningen och att vår personal; lärare, karriärvägledare och handledare, känner sina studerande.

Ett gäng i personalen som träffar våra studerande dagligen är vår kökspersonal. Både i Helsingfors och i Borgå möts såväl studerande, personal och besökande av glada ansikten i båda skolrestaurangerna.

Förra veckan bakade kockarna Susann Halli och Malin Jalas pizza, skoldagen och gemenskapen till ära. Det var roligt att träffa både kolleger och studerande efter en så lång paus!

Alumner som stannar kvar

Många anställda vid Prakticum har jobbat länge inom organisationen. Flera av oss har även själva studerat vid Prakticum, eller någon av skolor som sedermera blivit Prakticum.

En av våra yngsta kolleger under förra läsåret är alumnen Sebastian Geust. Han blev utexaminerad fordonsmekaniker våren 2019 och vikarierade som matematiklärare genast läsåret efter.

Han säger att det har varit väldigt roligt att se Prakticum från andra sidan katedern, och att det nu känns lite vemodigt att lämna huset efter totalt fyra år. Med största delen av arbetslivet fortfarande framför sig, anser han att Prakticum satt standarden för trivsel på arbetsplatsen för hans egen del. Vi tackar ödmjukast och önskar även Sebastian massor med lycka till på sina nya äventyr!

”Det finns få platser som jag har så många goda minnen från och historier att berätta om som Prakticum.”

Sebastian Geust

Bli en av våra nya kolleger i höst!

Vi hoppas att du eller din kompis, eller varför inte båda, vill bli en del av oss i augusti. Sök våra lediga jobb och bli en del av gemenskapen! Ansökningstiden för alla jobb förutom Sveps har sista ansökningsdag söndagen 14.6.2020. Ansökningstiden för vikariatet inom Sveps uppsökande ungdomsarbete går ut 22.6.2020.

Uppdaterad: 24.2.2021