Stäng

Innehåll

Examensfesterna vid Prakticum tyvärr inställda

På grund av det nuvarande coronaläget blir de planerade examensfesterna inställda.

Bilden är tagen från dimissionen i Borgå våren 2019. Fotograf: Greger Grönroos

I dag, måndag 24 augusti, har Prakticums säkerhetsledning gjort beslut om att ställa in Prakticums examensfester den 29 augusti, både i Helsingfors och Borgå.

Regionförvaltningsverket har även idag kommit ut med ett pressmeddelande om skärpta åtgärder gällande offentliga tillställningar och sammankomster i september. Detta på grund av Finlands ökade fall av coronasmitta i augusti.

Regionförvaltningsverken betonar varje aktörs och medborgares eget ansvar att följa myndigheternas bestämmelser, anvisningar och rekommendationer och därigenom för sin egen del förebygga spridningen av coronaviruset.

Vi här i Prakticum vill ta vårt ansvar och prioritera säkerhet och trygghet i en tid då det epidemiologiska läget blivit sämre. Vi beklagar att årets examensfest på Prakticum ställs in!

Laila Andersson, rektor och VD

”Vi önskar och uppmanar er alla examinander att fira er utexaminering i form av egna fina fester med familj och ett begränsat antal gäster”

Senare har dock social- och hälsovårdsministeriet kommit ut med information om att restriktionerna gäller 500 personer och inte 50. Detta har dock inte uppdaterats i pressmeddelandet än. Detta kan dock läsas på finska yles samt svenska yles sidor.

Uppdaterad: 24.8.2020