Stäng

Innehåll

Prakticum deltar i den virtuella rekryteringsmässan Donfabriken 15.2.2022. Temat för mässan är lediga sommarjobb.

Prakticum deltar i den virtuella rekryteringsmässan Donfabriken 15.2.2022. Temat för mässan är lediga sommarjobb.

Borgå stad, Nylands TE-byrå, Careeria, Haaga-Helia yrkeshögskola och Posintra ordnar i samarbete det traditionella rekryteringsevenemanget Donfabriken tisdagen den 15 februari 2022 kl. 13–16.

I evenemanget deltar flera arbetsgivare i Östra Nyland som har många lediga sommarjobb. Det lönar sig absolut för ungdomar som söker sommarjobb att delta i evenemanget Donfabriken 2022. Evenemanget är gratis för alla deltagare.

I evenemangets program ingår också cv-kliniker och informationstillfällen där arbetssökande får tips om hur man söker jobb. På plats finns också representanter från läroanstalter som berättar om utbildningsmöjligheter.

Mer om programmet hittar du även på Donfabrikens egen webbplats: https://www.duunitehdas.fi/

Träffa vårt gäng – på scen och i vår mässavdelning

Under Donfabriken har du möjlighet att komma och träffa oss i vårt videorum eller skriva till oss på chatten under hela mässan. 

Vi har ett anförande på scenen  ”Yritys- ja oppilaitosesittelylava” kl.13:45 och några kortare programnummer i vårt eget videorum!

Vårt utbildningsutbud – 13:00-13:15

Nyfiken på vad vi erbjuder i utbildningsväg? Kom och prata med bland annat vår karriärvägledare Kristina Högström.

Nyfiken på sommarläroavtal? – 13:45-14:00

Vår ledare för ledare för arbetslivstjänster , Gisela Andergård-Heiskanen berättar om möjligheterna som ett läroavtal ger både dig som studerar eller behöver sommarjobbare. Presentationen sker på scenen ”Yritys- ja oppilaitosesittelylava” kl.13:45 

Vill du tjuvstarta gällande sommarläroavtal?

Kolla in denna video med Gisela

Checklista för din CV – 14:30-14:45

I en CV ska du komma fram med dina kunskaper och personliga egenskaper. Din CV ska sticka ut från mängden, på ett bra sätt, men hur gör man det? Hur undvika tabbar och klyshor? Vad ska du komma ihåg då du gör en CV? 

Vår vägledare Ulla Nyberg ger dig en nyttig checklista för att ha bättre framgång i jobbsökandet.

Vi ses i Tavata!

Evenemanget ordnas på den virtuella Tavata-plattformen. Arbetsgivarna har sina egna virtuella montrar på plattformen, där de berättar om sin verksamhet och om lediga arbetsplatser. Även arbetsintervjuer ordnas på den virtuella plattformen under evenemanget.

För att besöka mässan bör du som besökare först göra en profil i Tavata genom följande länk: https://app.tavata.events/signup Du får en länk till din e-post där du verifierar din profil. Efter det kan du besöka Donfabriken genom länken https://app.tavata.events och skriva in koden RE4LVR. Det handlar med andra ord om 3 enkla steg:

  • Gör en profil på Tavata
  • Bekräfta profilen med hjälp av bekräftelsemejlet i din e-post
  • Besök Donfabriken med hjälp av koden RE4LVR

Mer ingående information gällande hur du gör en profil hittar du här

Uppdaterad: 16.3.2022