Programutvecklare

Programutvecklare -Helsingfors

Är du är intresserad av IT-branschen och tycker om datorer? Tycker du om att testa och utveckla datasystem samt datorprogram, och är intresserad av kundservice och ekonomi? Välj vår utbildning och bli expert i en växande bransch där möjligheterna till jobb är mycket goda. Datorkunniga personer behövs i dag inom alla branscher. Programutvecklare är en examensbenämning inom utbildningen som tidigare hade benämningen datanom.

Kontakt

Ansök till programutvecklare här!

Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik

Med en grundexamen i informations- och kommunikationsteknik får du en bred utbildning inom teknik. Som programutvecklare fokuserar du på programmering och lär dig bland annat att planera och skapa webbplatser, samt digitala produkter. Du lär dig att använda och skapa multimedia såsom fotografier, videosnuttar och animationer. Du får också lära dig en del om kundbetjäning och företagsamhet.

Utbildningen sker såväl i Prakticums specialutrustade datasalar som i vanliga salar. Under hela din studietid har du ett konkret samarbete med arbetslivet i form av gemensamma projekt och inlärning i autentiska arbetsmiljöer. Totalt sker ca ½ år av din utbildning ute i arbetslivet.

Branschen i ständig förändring

Efter att du har avlagt grundexamen kan du ge dig ut i arbetslivet eller välja att studera vidare vid en högskola eller ett universitet. Utvecklingen inom den informationstekniska branschen är i ständig förändring och därför behövs kunniga användare och upprätthållare. Som utbildad programutvecklare kan du bland annat jobba som programmerare, producent av webbsidor och teknisk försäljare på olika företag. 
 
 
Måndag 17.2.2020
 

Sök på prakticum.fi: