Stäng

Innehåll

Spelproduktion

Påbyggnadslinje inom spelproduktion

Ansök här

Under utbildningen producerar du unika och individuella spel, vilket ger dig färdigheter för arbete inom branschen.

I korthet

Drömmer du om att skapa dina egna spel men saknar grundläggande kunnande för att komma igång? Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att utveckla egna digitala spel och lära dig mer om spelbranschen och ge dig förutsättningar för att börja bygga upp en egen digital portfolio.

Utbildningen innehåller undervisning i alla element av spelproduktion: planering, design, grafik, ljud och programmering. Fokus är på individuell utveckling och en personlig portfolio. Du får möjligheten att utveckla dina styrkor på ett sätt som är anpassat för spelbranschen.

Utbildningen baserar sig på praktiskt arbete i grupp, där du kan utveckla dina individuella färdigheter genom att producera mobil- och PC-spel.

Målgrupp

Urvalskriterier:

  • Avgångsbetyg från den grundläggande utbildningen (eller motsvarande kunnande)
  • Ifall du har annat modersmål än svenska kallas du till ett språkprov

Utbildningen består av

Yrkesinriktade examensdelar

  • Arbete inom spelproduktion
  • Framställning av spelprodukter
  • Genomförande av animation och rörelsegrafik

Läs mer om examensdelarna här.

Om du behöver uppdatera eller komplettera ditt kunnande i endast en del av en examen, kontakta oss. Vi kan flexibelt erbjuda enskilda examensdelar för t.ex. läroavtalsstuderande.

Undervisningsform

Heltidsstudier dagtid i skolan. Utbildningen är uppbyggd med projektarbete inom spelutveckling och teoretiska studier om spelutveckling. Självstudier, distansuppgifter och handledning online ingår även i studierna. Vi arbetar i nära samarbete med spelindustrin. Egen dator är en förutsättning för studierna.

Studiestart

Lägg in en ansökning eller ta kontakt så bygger vi upp en personlig plan just för dig.

Tillbaka upp