Stäng

Innehåll

Merkonom - vuxenutbildning

Grundexamen i affärsverksamhet

Utbildningen riktar sig till dig som vill sadla om och få en gedigen utbildning inom affärsverksamhet med inriktning på bokföring, löneräkning och kontorsservice. Det finns alltid jobb för kunniga merkonomer.

Utbildningsort

Helsingfors

Utbildningstid

Ca. 1,5år

Sista ansökningsdag

12.01.2021

Kontakt

Karriärvägledare
Mina Miettinen
0400 247 258
mina.miettinen@prakticum.fi

I korthet MÅLGRUPP Studera som vuxen Utbildningen består av Studiestart

I korthet

En merkonom behärskar kundbetjäning, företagsamhet och bokföring. Som merkonom kan du lyssna, fråga och diskutera samt förhålla dig positiv till olika slags kunder. Till arbetsuppgifterna hör bl.a. kundservice, ekonomiförvaltning och kontorsservice. Ett proffs kan på ett lönsamt sätt betjäna kunder i butiker och företag, och har ofta arbetsuppgifter inom försäljning eller bokföring. Som merkonom är du utbildad för att möta externa och interna kunders behov i olika slags köp, affärsverksamhet och företagande.

Målgrupp

Är du intresserad av företagsvärlden och vill lära dig om bokföring, företagande samt försäljning? Har du ambitioner att sköta din personliga ekonomi eller ett företags ekonomi på bästa sätt? Är du målmedveten, flitig, pålitlig, samarbetsvillig och artig? Då kommer merkonomyrket att passa dig.

Studera som vuxen

I början av dina studier kartläggs din kompetens, tidigare arbetserfarenhet och tidigare utbildning och det görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). I samband med kartläggningen gör man även upp en individuell studiestig, vilket kan innebära att studietiden förkortas. För att kunna avlägga studierna på 1,5år måste man kunna bevisa en gedigen arbetserfarenhet inom kundservice och gemensamma ämnen från tidigare examen (t.ex. gymnasiestudier).

Utbildningen består av

En närstudiedag samt 4 timmar handledd distansundervisning i veckan och fr.o.m. period 5 (12.4.2020) dagliga närstudier. Därtill ingår lärande i arbetsliv och självstudier. Vi uppbär ingen deltagaravgift men du behöver själv skaffa studiematerial i form av litteratur och ha en bärbar dator.

Studiestart

Studiestart 12.01.2021