Studiestart 13.8 och 14.8.2019

Studiestart 13.8 och 14.8.2019

Första årets studerande börjar tisdagen 13.8.2019 kl. 9:00 i alla enheter. Läsåret för åk 2 och 3 inleds den 14.8 med upphämtning enligt schema. För de studerande som varken behöver FPAs rese- eller studiestöd eller upphämtning betyder det läsårsstart den 19.8 enligt schema. Det kan dock finnas variationer så bäst är att kolla schemat.

FPAs rese- och studiestöd skall sökas senast den 14.8 för att du skall få till godo alla möjliga köptillfällen under läsåret.

Mer praktisk information och viktiga datum finns under fliken studiestart

Wilma finns på en ny adress

För att se ditt schema måste du följa anvisningarna som följer gällande inloggning i Wilma. Wilma finns numera på adressen https://prakticum.inschool.fi  

Studerande som studerat hos oss på Prakticum förra läsåret behöver nu efter sommarens ändringar i skolans nätverk byta sina lösenord innan de kan komma åt Wilma och övriga datatjänster som skolan erbjuder. Du bör också uppdatera adressen https://prakticum.inschool.fi i din app på din telefon/pad.

Studerande som skall påbörja sina studier vid Prakticum för första gången kan göra lika som nedan för att få en liten "tjuvstart" på studierna och se sin läsordning (om du inte lyckas nu så hjälper vi dig sedan de första dagarna)

Byte av lösenord i Wilma

Du byter ditt lösenord genom att på Wilmas inloggningssida klicka på länken "Glömt lösenord?" under inloggnings fälten. Wilma ber dig skriva in din privata e-postadress som du har gett till skolan eller om du är ny så ge den e-postadress som du använt i studieinfo (inte en adress som slutar på @prakticum.fi). Ditt användarnamn skall ha formen (fornamn.efternamn)

Du får ett meddelande till din privata e-post med en länk till byte av lösenord.

Vid byte av lösenord behövs ett lösenord på minst 15 tecken. Lösenordet får inte innehålla ÅÄÖ men måste innehålla både stora och små bokstäver samt siffror.

Det nya lösenordet fungerar sedan till Wilma och skolans övriga datatjänster.

Har du som studerande eller förälder problem att logga in på Wilma? Kontakta vår studiebyrå på adressen studiebyran@prakticum.fi

Ändringar i googletjänsternas inloggning – studerandes epostadresser

Ändringar har genomförts under sommaren gällande Googletjänsterna och nu är samma användarnamn och lösen bundna till övriga tjänster inom skolan.   
Alla studerandes epostadresser, O365 samt Google användarnamn har ändrats och är i formen fornamn.efternamn@edu.prakticum.fi (gamla @stud.prakticum.fi adresser och användarnamn är slopade)
 
Som studerande kommer du lättast in till Classrom genom att klicka på länken i Wilma på första sidan, rutan "länkar" eller via "genvägar" på skolans hemsida. När du klickar på länken förs du till inloggning för O365 (microsoft). Efter en lyckad inloggning öppnar sig Classroom. Användarnamnet är alltså fornamn.efternamn@edu.prakticum.fi och lösenordet är det du har gett för att komma in i Wilma.
 
  

Uppdaterad onsdag 14.8.2019 kl.11:20

Sök på prakticum.fi: