Lediga arbetsplatser

Prakticum anställer en ny VD/rektor

Prakticum anställer en ny VD/rektor

Svenska Framtidsskolan i Helsingforsregionen Ab är ett allmännyttigt aktiebolag som ägs av privata och kommunala aktörer. Bolagets uppgift är att upprätthålla Yrkesinstitutet Prakticum. Prakticum är det enda yrkesinstitutet i huvudstadsregionen som ordnar yrkesutbildning på svenska inom ett flertal branscher, både för unga och vuxna. Skolans enheter finns i Helsingfors, Borgå och Esbo. Yrkesinstitutet har sammanlagt ca. 1000 studerande och ca. 100 anställda. Från och med 2017 verkar också ungdomsverkstaden SVEPS inom Prakticum.
 
- - - - - -
 
Som vd/rektor ansvarar du för bolagets verksamhet, ekonomi och för den strategiska och pedagogiska utvecklingen inom skolan. Du förväntas ha en lämplig utbildning och erfarenhet enligt behörighetskraven, social kompetens, bra språkkunskaper och förmåga att jobba i nätverk. Du är också systematisk, målmedveten och brinner för pedagogisk utveckling. Yrkesutbildningen står inför flera intressanta förändringar som kräver resultatfokusering, goda ledaregenskaper och förmåga att engagera personal och studerande.
 
Vi erbjuder dig en ungdomlig, fräsch arbetsmiljö, kunniga medarbetare med stark framåtanda och en viktig samhällsuppgift. Befattningen innebär också att du har möjlighet att utveckla och förverkliga dina visioner om hur morgondagens yrkesutbildning skall formas.
 
Behörighetskraven anges i L 531/2017 och i F 986/1998.
 
 
Ansökan med CV och löneanspråk skickas senast den 3 maj 2018 via e-post till harriet.ahlnas@prakticum.fi eller mona.kautto@folkhalsan.fi med rubriken ”Ansökan”, alternativt per post till vd/rektor Harriet Ahlnäs, Yrkesinstitutet Prakticum, Jan- Magnus Janssons plats 5, 00560 Helsingfors.
 
Mera information om befattningen ger vd/rektor Harriet Ahlnäs, tfn 050 530 7489 eller styrelsens ordförande Stefan Mutanen tfn 050 341 5207. 

Kontakt

  • Harriet Ahlnäs
  • rektor / VD
  • 050 530 7489
  • harriet.ahlnas(a)prakticum.fi

Sök på prakticum.fi: