Taitaja

Morjens!

Dani:

Idag gick det inte riktigt som planerat. Efterrätten blev inte alls sån som vi hade tränat och jag gjorde mycket onödiga fel med den. Huvudrätten gick däremot ganska bra, men den var inte heller helt utan problem. Jag gjorde ändå mitt bästa och imorgon gäller det bara att ha bra fokus på och göra bättre än idag. För tillfället är jag fjärde av åtta men planen är nog att stiga därifrån.

 

Fia:

Idag var andra tävlingsdagen men den första dagen som vi servitörer blev utvärderade under. Vi hade tre olika uppgifter: servett brytning, a la carte och överrasknings uppgiften. I a la carte uppgiften skulle vi duka ett bord för fyra personer och servera dem en 3 måltiders lunch. Servett brytnings uppgiften gick ut på att vi sku bryta 8 st. servetter ( 4 olika modeller) på 15 minuter. Trodde att tiden skulle räcka mera än tillräckligt men ändå tänkte tiden ta slut mitt i.      Överrasknings uppgiften var ganska annorlunda än vad jag hade förväntat mig, det var nämligen en arbetsintervju. Det var tre domaren som var som våra intervjuare och jag skulle försöka mitt bästa med att övertyga dem att anställa just mig.

Överlag så gick uppgifterna riktigt bra idag och själv är jag riktigt nöjd med det var jag ligger nu. Är nämligen nu just som tredje. Nu gäller det bara att kämpa med fine diningen imorgon och hoppas att den går minst lika bra! 🙂

20160509_123318

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *