Danis väg till Taitaja\Mästare tävlingar i Seinäjoki 2016

Hej

Jag heter Daniel och ska delta i Taitaja finalen som restaurang kock. Jag kommer att skriva om tränandet några gånger i veckan tills den 12.5. Tävlingen går ut på flera olika uppgifter och håller på i fyra dagar.

Idag började jag träna på onsdagens uppgift där man ska göra tre olika ”epas”, en skandinavisk sorts tapas, som läggs fram på pärtor för sex personer. Huvud råvarorna är getost, gädda och potatis.

Med tanke på att det var första träningen idag så är både jag och bossman (Elli) ganska nöjda.

bild

Getost: Croustade fylld med getost kräm, rostad paprika och inlagd morot

Gädda: Gäddfärs rulle fylld med gädda, citron och bränd selleri toppad med inlagd selleri

Potatis: Potatis krokett smaksatt med brynt smör och en majonnäs på brynt smör

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *